2024 YÖK Üstün Başarı Ödülleri için Başvurular Açıldı 2024 YÖK Üstün Başarı Ödülleri için Başvurular Açıldı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye Adalet Akademisi'nin önemine vurgu yaparak, adaletin sağlanması için uygulayıcıların etkili bir eğitimden geçmesinin kritik olduğunu söyledi. Akademinin meslek öncesi ve hizmet içi eğitim olmak üzere iki temel görevi bulunduğunu açıkladı. Meslek öncesi eğitimin, hakim ve savcı adaylarının mesleğe daha hazırlıklı bir şekilde girmelerine olanak tanıdığını belirtti.

Tunç, Türkiye Adalet Akademisi bünyesindeki Kanuni Kütüphanesi'nin tamamlandığını ve yakın zamanda açılışının yapılacağını dile getirerek, hakim ve savcı adaylarının bu kaynaktan faydalanabileceklerini söyledi. Fiziki şartların iyileştirilmesi konusunda da önemli mesafeler alındığını, vatandaşların adalet hizmetlerinden etkin ve adil bir şekilde yararlanabilmesi için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Bakan Tunç, Yargı Reformu Strateji Belgesi'nin önemine değinerek, belgenin hazırlık çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu ve kamuoyuyla paylaşıldıktan sonra belirtilen hedefleri gerçekleştirmek için çaba harcayacaklarını belirtti. Mevzuatın daha da iyileştirilmesi için önemli kanun değişikliklerinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde ele alınacağını ifade etti. Hakim ve savcıların iyi uygulamalarının adalete güveni tesis edebileceğini belirterek, Türkiye Adalet Akademisi'nin bu noktada önemli bir görev üstlendiğini vurguladı. Akademinin fiziki ihtiyaçları konusunda kapasitesini güçlendirmeye yönelik çabaların devam edeceğini sözlerine ekledi.