AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, İtanbul'un ekonomik önemine değindi, şehrin Türkiye'nin lokomotifi olduğunu belirtti. Deprem mücadelesi özelinde, devletin bütün gücüyle 11 ilin ayakta tutulması için gösterdiği çabayı takdir etti. İstanbul'un, ülkenin ekonomik dinamiklerine yön veren bir şehir olduğunu ifade ederek, küresel rekabetteki gücüne dikkat çekti.

Fitch'ten kritik değerlendirme: Yatırımcılar geri dönüyor Fitch'ten kritik değerlendirme: Yatırımcılar geri dönüyor

Projelerini üç temel başlık altında özetleyen Kurum, ilk olarak kalıcı istihdamın önemine vurgu yaptı. İkinci başlık olarak güçlü ticaret ve altyapıyı ele alan Kurum, bunun İstanbul'un ekonomik potansiyelini daha da artıracağını belirtti. Üçüncü başlık olan toplumsal refahı artırmayı amaçlayan Kurum, özellikle gençlere ve kadınlara yönelik istihdamı destekleyen projelerini detaylandırdı.

Öne çıkan vaatleri arasında, İstanbul'un 39 ilçesinde genç ve kadın istihdamını artırma taahhüdü bulunan Kurum, yeni ofisler kurarak girişimcilere ücretsiz destek sağlayacaklarını açıkladı. Ayrıca, gençlere finansal destekler, start-up'ları destekleyen yeni paketler ve eğitim atölyeleri ile meslek edindirme kursları gibi önlemlerle İstanbul'da istihdamı artırmayı hedeflediklerini belirtti.