Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum, Yeni Anayasa ve İlk Üç Madde Hakkında Konuştu! Demokratik Yapıyı Güçlendireceğiz Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum, Yeni Anayasa ve İlk Üç Madde Hakkında Konuştu! Demokratik Yapıyı Güçlendireceğiz

Birçokçocuğa ‘vitamin’ diye ‘Ketamin’ vermiş! Acımasız doktor hakkında yapılan soruşturma tamamlandı.


Bakırköy’de bulunan özel kliniğe gelen 7-18 yaş arası çocuklara ilaç verip 'ailelerinin kendilerine cinsel istismarda bulunduğu' hakkında zorladığı gerekçesiyle 17 Eylül'de tutuklanmış olan Prof. Dr. Salih Zoroğlu ilişkin iddianame tamamlandı.

Dr. Zoroğlu'nun, “eziyet”, “uyuşturucu madde ticareti yapma veya sağlama”, “Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma”, “şantaj”, “uyuşturucu madde kullanımını özendirme”, “özel hayatın gizliliğini ihlal”, “kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirme”, “iftira" suçlardan oluşan 483 yıl ile 802 yıla kadar kararına yapılan soruşturma kapsamında hapsi istendi.

Soruşturma kapsamında  iddianamede yer alan Zoroğlu'nun ensest mağduru çocukların yaşayacağı yer ve iddiaya göre rehabilite edileceği 'Bacıhane' kurmayı hedeflediği de yazıldı. Buranın başına da FETÖ'den ihraç edilen bir polis memurunu görevlendirmeyi amaçlayan Zoroğlu'nun şikayette bulunan bir kişiye "Hep FETÖ'cüler mi yatacak biraz da siz yatın" gibi cümleleri de yer aldı. Zoroğlu'nun çocuklar üzerinde kullandığı ketamin maddesinin çocuk ve ergen tedavisinde kullanımının olmadığına yönelik Türk İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'ndan görüşün de yer aldığı iddianamede, ketamin etken maddesinin, at, sığır, kedi, köpeklere yönelik cerrahi müdahalelerde kullanılan bir anestezik ilaç olduğu dolayısıyla çocuklar üzerinde denenmesinin hukuka aykırı olduğunun önemli olarak açıkladı.

HAYVAN İLAÇLARINI ÇOCUKLARA REÇETE OLARAK VERDİ

Ketamin'in çocuklar için etkisine de değinilen iddianamede, "Adeta çocuklara önce hastalık yapan bir mikrop verilmekte sonra da bu mikrobun teşhis ve tedavisinin yapıldığı iddia edilmektedir" ifadeleri kullanıldı. Ketamin'in etken maddesinin, at, sığır, kedi, köpek gibi hayvanlara yönelik cerrahi işlemlerde kullanılan bir anestezik ilaç olarak kayıtlarda bulunduğu açıklaması yapıldı.