Morgan Stanley'in Baş ABD ekonomisti Ellen Zentner, Bloomberg TV'ye verdiği demeçte, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) Mayıs ayı gibi erken bir tarihte faiz indirimine gitmesinin, temelde enflasyonla ilgili olduğunu belirtti. Zentner, bu erken adım için Fed'in oldukça yüksek bir standart belirlemesi gerektiğini düşündüğünü ifade etti. Ancak yine de, Fed'in Haziran'a kadar bu adıma hazır olması gerektiğini öngördü.

Zentner, piyasanın bu yıl yaklaşık üç faiz indirimi beklentisinin Fed'in görüşüyle uyumlu olduğuna inandığını vurgulayarak, ancak Morgan Stanley ekonomistleri olarak dört faiz indirimi öngördüklerini açıkladı. Hatta, bu indirimlerin yılın dördüncü çeyreğinde hızlanabileceğini ve bunun nedeninin enflasyonun Fed'in tahminlerinden daha hızlı bir şekilde düşmesi olabileceğini belirtti.

Erdoğan'dan Türk Metal Sendikası'na taziye ziyareti Erdoğan'dan Türk Metal Sendikası'na taziye ziyareti

Ayrıca, küresel merkez bankalarının faiz indirimine ne zaman gideceği konusundaki zamanlamanın bir sorun olmadığını düşündüğünü belirterek, bu konuda piyasaların genel olarak dengeli bir görüşe sahip olduğunu dile getirdi.