31 Mart yerel seçimlere sayılı günler kala Meclis'te son mesai 8'inci Yargı Paketi.

Haftalık düzenlemesine 27 Şubat Salı günü başlaması olanan Genel Kurul, kamuoyunda 8. Yargı Paketi olarak tanıtılan Ceza Muhakemesi Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 659 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni görüşülecek.

43 maddelik kanun önergesine göre; 'makul sürede yargılanma hakkının ihlali' iddiası ile yapılan itirazlar ve 'haksız tutuklama' iddialarına yönelik Anayasa Mahkemesi'nden önce Tazminat Komisyonu'na uğranacak.

Kanun yoluna başvuru aşamalarındaki karışıklığa son verilecek, İtiraz, istinaf ve temyize başvurular için zaman 2 hafta olacak şekilde düzenlenecek.

Yargı Paket; adli para cezalarında da fazla artışı kapsıyor. Suçla daha güçlü mücadele edilebilmesi ve caydırıcılığın olması niyetiyle bir günlük adli para cezasının alt sınırı 20 liradan 100 liraya, üst sınırı 100 liradan 500 liraya çıkarılacak.

Bunun dışında hükmün duyurulmasının geri bırakılması kararlarına itiraz yolu sağlanacak. 'Terör örgütüne yardım etme' suçu da ayrı bir madde olarak Türk Ceza Kanunu'nda ele alınacak.

Suçtan dolayı mal varlığı değerlerini aklama, silahlı örgüt, terörizmin finansmanı suçlarının bir şirketin işlemleri kapsamında yönetilmesine halinde kayyım görevlendirilmesi karar verildiğinde, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu kayyım olarak atama yapılacak.

Bakan Yusuf Tekin'den Devamsızlık Affıyla İlgili Yeni Açıklama Bakan Yusuf Tekin'den Devamsızlık Affıyla İlgili Yeni Açıklama

Bir diğer teklifte, emeklilere Ramazan ve Kurban bayramlarında ödenecek ikramiyenin 3 bin liraya çıkarılmasına ilişkin çalışma da yer alıyor.

Yargılamaların makul sürede kararlaştırılmadığı iddiasıyla gerçekleşecek manevi tazminat taleplerini Tazminat Komisyonu karara bağlayacak. Özel nitelikli kişisel verilerin işlenme şartları, güncel ihtiyaçlar ve Avrupa Birliği Genel Veri Koruma Tüzüğü esas alınarak yeniden gözden geçirilecek.

Deprem bölgesinde sanayi alanın desteklenmesine yönelik destek ve uygulamaların süresi bir yıl daha ileriye atılacak.

Dilekçe Komisyonu ile İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyelerinden Oluşan Karma Komisyon 28 Şubat Çarşamba günü bir araya gelecek. Kamu yetkilileri, kendi faaliyet alanlarıyla ilgili komisyona sunumlarını tanıtacak.

Siyasi partiler seçime yaklaşırken son grup görüşmelerini düzenleyecekler. Başkanlar görüşlerini grup kürsülerinden duyuracak.

Genel Kurul hazırlıklarının bitmesinin ardından Meclis, milletvekillerinin seçim çalışmalarında yer alabilmeleri için mesaisine kısa bir süre mola verilecek.