Bakan Tekin: "Mülakatla Alınacak Meslek Sadece Öğretmenlik Olmalı" Bakan Tekin: "Mülakatla Alınacak Meslek Sadece Öğretmenlik Olmalı"

Berk Göktaş, Kenan İmirzalioğlu'nun sunuculuğunu üstlendiği programda, bilgi birikimi ve soğukkanlılığı ile dikkat çekti. Programın dün akşam yayınlanan bölümünde, Göktaş'a "Bakara Suresi'yle, kendilerine bıldırcın eti ve kudret helvası verilmesine rağmen İsrailoğullarının, 'Biz bir çeşit yemeğe asla katlanamayız' diye isyan edip Hz. Musa'dan 'Rabbine dua et de versin' diyerek istedikleri arasında hangisi yoktur?" sorusu yöneltildi. Yarışmacı, verilen dört şıktan "C: Nohut"u işaretleyerek doğru cevabı verdi ve 5 milyon liralık büyük ödülün sahibi oldu.

Vergi Kesintisi Sonrası Elde Edilecek Miktar

Berk Göktaş'ın bu büyük kazancı üzerine, vergi uzmanı Ozan Bingöl, yarışmacının eline geçecek net miktarı açıkladı. Bingöl'ün hesaplamalarına göre, Göktaş'ın kazandığı 5 milyon TL'den, yasal istisna tutarı düşüldükten sonra %20 oranında intikal vergisi kesilecek. Bu vergi kesintisi sonucunda Göktaş, toplamda 4 milyon 7 bin 441 TL'lik net bir kazanca sahip olacak. Böylece, yarışmacının 5 milyon TL'lik brüt kazancından, 992 bin 589 TL vergi kesintisi yapılacak.