KASTAMONU

Kastamonu'da  kar yağışından dolayı kapanan 19 köy yolunun ulaşıma yeniden açılması için çalışmalar devam ediyor.

Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada, bölgeyi etkisi altına alan karın, özellikle yüksek rakımlı köylerde ulaşımı gecikmelere neden olduğu duyuruldu.

Söz konusu açıklamada, "30 Ocak itibarıyla kapalı köy yolu sayımız 79 olmuştu. Ekiplerimizin çalışmalarıyla sabah itibarıyla 78 köy yolumuz trafiğe açılmıştır. Kar yağışının devam etmesi nedeniyle şu an 19 köy yolumuz kapalı olup Özel İdare ekiplerimiz çalışmalarına devam etmektedir" ifadeleri yer aldı.

VAN

Van'da etkili olan kar nedeniyle kapanan mahalle ve mezra yollarının ulaşımı yeniden sağlanmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan bilgilendirmeye göre, il genelinde 22 yerleşim biriminin yolu kardan dolayı kapandı.

Karla mücadele personelleri, söz konusu yolların açılması çalışmalarına devam ediyor.

Van-Bahçesaray kara yolu çığ tehlikesinden dolayı kapalı kalması kararlaştırılırken ilçeye ulaşım Bitlis'in Hizan ilçesi üzerinden gerçekleşiyor.

HAKKARİ

İl Özel İdaresi'nden gelen bilgiye göre, olumsuz hava koşullarından dolayı Yüksekova ilçesinde 2 mezra ulaşıma kapandı.

Söz konusu yolların ulaşıma kazandıırlması için çalışmalarına devam eden ekipler, savurma aracıyla Merzan Futbol Sahası'nın da kardan temizlenmesine destek oldu.

Karayolları 117. Şube Şefliği ekipleri de Yeşiltaş köyü yakınlarında meydana gelen çığ nedeniyle kapanan Yüksekova-Dağlıca yolunu yürüttükleri zorlu mücadele sonucu ulaşıma açtı.

Şemdinli ilçesinin bazı yerlerinde 5 metre karın bulunduğu Alan köyü yolunu açan karla mücadele personelleri, Kayalar köyü ve aynı güzergahtaki üs bölgesine ulaşımın sağlandığı bölgede de yol açma ve genişletme çalışmalarına devam ediyor.

BİTLİS

Kurultay sonrası ilk istifa geldi! Yomra Belediye Başkanı istifa etti Kurultay sonrası ilk istifa geldi! Yomra Belediye Başkanı istifa etti

Bitlis İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ümit Kurtkan, kar ve tipi nedeniyle 14 köy yolunun kitlendiğini vurguladı.

Kurtkan, vatandaşların mağduriyet yaşamaması için kardan kapanan köy yollarının kısa sürede ulaşıma açılması için çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

Bitlis merkeze bağlı Yukarıkaraboy köyü yolunda karla mücadele çalışması yürüten iş makinesi operatörü Kenan Dayan da kentin yüksek kesimlerindeki bazı bölgelerde 4 metre karın olduğunun altını çizdi.

Belediye personelleri de kentteki cadde ve sokakları ile okulların bahçesinde kar temizleme çalışması gerçekleştirdi.

MUŞ

Muş İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, kar ve fırtına dolayı kent genelinde 16 köy yolunun ulaşıma kapandığını belirtti.

Yentür, kapalı yolların açılması için çalışmaların hız kesmeden devam ettiğine dikkat çekti.

Belediye karla mücadele ekipleri de kent merkezinde yol genişletme ve tuzlama çalışmalarını gerçekleştirdi.