Sağlık Bakanlığı hariç, tüm kamu kurum ve kuruluşlarında 2024 yılı için memur alımı konusunda kısıtlamalar getirildiği açıklandı. Mehmet Şimşek'in ifadelerine göre, yalnızca emekli olan personel kadar yeni memur alımına izin verilecek. Bu durum, özellikle yeni açılacak şehir hastaneleri için istisna tutulan Sağlık Bakanlığı dışındaki diğer bakanlıkları etkileyecek. Bakan Şimşek, Orta Vadeli Program'da benimsenen sıkı para, maliye ve gelir politikalarının bu kararın alınmasında etkili olduğunu da belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ya Rab Kahhar isminle Netanyahu ve siyonistleri kahru perişan eyle Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ya Rab Kahhar isminle Netanyahu ve siyonistleri kahru perişan eyle

Memur Alımında Yanlış Anlaşılma

Hiç Memur Alımı Olmayacak mı?

Bakan Şimşek'in açıklaması sonrasında, kamuoyunda "2024'te hiç memur alımı olmayacak mı?" şeklinde bir soru gündeme geldi. Ancak bu ifade, durumun tam olarak doğru bir yansıması değil. Gerçekte, emekli olan personel kadar yerine yeni memur alımı yapılacak. Örneğin, geçtiğimiz yıl Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli olan 23 bin öğretmenin yerine yeni atamaların yapılması bekleniyor.

Memur Alım İlanlarını

Nereden Bilgi Alabilirim?

Kamuda yapılacak memur alımları, Resmi Gazete, Bakanlıkların internet siteleri, Kariyer Kapısı, İŞKUR ve Kamu İlan sayfası gibi çeşitli resmi ilan platformlarında duyuruluyor.