Yargıtay Başkanı 36. turda da belirlenemedi Yargıtay Başkanı 36. turda da belirlenemedi

Yeni yılın başlamasıyla birlikte apartman aidatlarına yapılan yüzde 220'lik artış, İstanbul'un Esenyurt ilçesindeki bazı sitelerde tepkilere neden oldu. Bazı sitelerde aidatlarda yaşanan fahiş artış, vatandaşları ekonomik olarak zor durumda bıraktı. Bir site sakini, 12 ay içinde aralıklarla yapılan zamlarla birlikte aidatlarının bin 39 liradan 3 bin 300 liraya çıktığını ifade etti.

Özellikle hukuksal anlamda kat maliklerine itiraz hakkı tanındığı ve site toplantılarında alınan kararların takip edilmesi gerektiği belirtildi. Avukat Yunus Emre Çakıroğlu, aidatlarda yaşanan fahiş artışa karşı kat maliklerinin toplantılara katılarak haklarını savunmaları gerektiğini dile getirdi.

Esenyurt'taki bir site sakini olan Niyazkılıç Niyaz, aidatlarının ocak ayında yapılan son zammın ardından neredeyse yüzde 220 arttığını belirterek, bu durumun yaşanabilir bir hayatı zorlaştırdığını ifade etti. Ayrıca, site yönetiminin kanuna aykırı bir şekilde aidatları artırdığını ve projeye uygun olmayan uygulamalara imza attığını dile getiren Niyaz, yaşanan sorunların çözülmesi için yetkililerden yardım beklediklerini ifade etti.