Yeni yılla birlikte turizm, perakende, ikinci el satışları gibi birçok alanda önemli değişiklikleri içeren düzenlemeler hayata geçirildi.

İşte 1 Ocak 2024'ten itibaren yürürlüğe giren bazı kritik düzenlemeler:

Lokanta ve Otellerde Fiyat Düzenlemeleri

 Lokanta, restoran, kafe, pastane gibi işletmelerde fiyat etiketleri için yeni düzenlemeler yürürlüğe girdi. Artık tarife ve fiyat listesi hem girişlerde hem de masalarda olacak.

Turistik Konut Kiralamalarına Yönelik Yenilikler 

Turistik konut kiralamalarında düzenleme getirildi. Her konut için izin belgesi alınması gerekecek. İzin belgesine başvurular e-Devlet üzerinden yapılacak, belge konut girişine asılacak.

Perakende Ticarette Ödeme Süreleri

 Üretim tarihinden itibaren 30 gün içinde bozulabilen tarım ve gıda ürünlerinin tedarikinde ödeme süresi 45 gün olarak belirlendi. Bu süre, alacaklının ölçeğinin, borçlunun ölçeğinden küçük olması durumunda 30 gün olarak düzenlendi.

Otomotiv ve Emlak Satışlarına İlan Düzenlemeleri

 Otomotiv ve emlak sektöründe ilan platformları, ilan verenlerin kimlik ve iletişim bilgilerini doğrulama ve ilan verme yetkilerini kontrol etmekle yükümlü oldu. İlan sitelerine aykırılık durumunda idari para cezaları uygulanacak.

TSE taslak oluşturdu: Etli ekmeğin boy kriteri değişti! TSE taslak oluşturdu: Etli ekmeğin boy kriteri değişti!

IMEI Numarası Kayıtlarında Düzenleme

 Cep telefonları için IMEI numaralarının kayıtlarına ilişkin yeni düzenlemeler yürürlüğe girdi. İthalatçı veya imalatçılar, kullanıcı hesabı aracılığıyla kayıtlarını gerçekleştirecekler.

Bu kapsamda, Türkiye'de kaydedilmeden kullanma süresi 180 güne çıkarıldı. Mobil cihazlar 120 gün içinde kaydedilmezse IMEI numaraları kullanıma kapatılacak.