Reisi'nin Cenaze Törenine Yılmaz ve Fidan Katılacak Reisi'nin Cenaze Törenine Yılmaz ve Fidan Katılacak

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 1 Mayıs kutlamaları için Saraçhane'de bir araya geldi. İçişleri Bakanlığı'nın Taksim'e yürüyüşü yasaklamasına rağmen, Özel ve İmamoğlu, DİSK ile birlikte Taksim'e yürümeye hazırlanırken kararlı bir duruş sergiledi.

Özgür Özel, yaptığı açıklamalarda, demokrasinin Taksim'de kutlanmaması durumunda ülkede ciddi sorunların olduğunu vurguladı. Taksim'in özgürleşene kadar mücadelenin süreceğini ifade ederken, kaba kuvvetle yaklaşan bir iktidarın sonunun yaklaştığını dile getirdi. İktidarın demokrasi eksikliği ve emekçileri dışlaması üzerine değerlendirmelerde bulundu.

Ekrem İmamoğlu da Saraçhane'nin zorluklarla mücadelenin simgesi olduğunu belirterek, Taksim'e doğru yapılan yürüyüşe destek verdi. İstanbul'un sembolik meydanı Taksim'in özgürleşmesi için kararlılıkla mücadele edileceğini ifade etti.

İçişleri Bakanlığı'nın yasak kararına rağmen Saraçhane'den Taksim'e yapılan bu yürüyüş, demokrasi mücadelesinin önemli bir adımı olarak kayda geçti. Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu'nun kararlı duruşu, demokratik hakların savunulması ve Taksim'in özgürleşmesi için verilen mücadelede önemli bir ilerleme olarak nitelendirildi.