Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından belirlenen seçim takvimine göre, seçimin başlangıcından oy verme gününe kadar olan süreçte çeşitli iş ve işlemler gerçekleştirilecek.

Asgari ücret 29 bin 640 lira oldu! Yavru vatanda rekor zam... Asgari ücret 29 bin 640 lira oldu! Yavru vatanda rekor zam...

Bu süreçte, seçmen kütüklerinin güncelleştirilmesi amacıyla kullanılan MERNİS'ten veri alımı ve güncelleme işlemi durduruldu. Muhtarlık bölgesi askı listelerinin dökümüne ise yarın itibariyle başlanacak. Seçime katılabilecek siyasi partilerin isimleri ise YSK tarafından yarın ilan edilecek.

Partilerin, hangi seçim çevrelerinde, hangi usul ve esaslarla aday tespiti yapacaklarını YSK'ye bildirmeleri için tarih belirlendi; bu bilgilerin 3 Ocak'ta istenmesi planlanıyor. Ayrıca, muhtarlık bölgesi askı listeleri ile tutuklular ve taksirli suçlardan hükümlülere ilişkin askı listeleri 4 Ocak'ta güncellenmek üzere ilçe seçim kurullarınca askıya çıkarılacak.

Seçim takviminin devamında, seyyar sandıklarda oy kullanabilmeleri için hastalığı veya engeli sebebiyle yatağa bağımlı seçmenler için başvuruların başlayacağı belirtiliyor. Bu süreçte 10 Ocak'ta partilerin aday tespiti, 17 Ocak'ta askı listelerinin indirilmesi ve itiraz süreci, 27 Ocak'ta siyasi partilerin birleşik oy pusulasındaki yerlerinin belirlenmesi, 31 Ocak'ta aday adayı listelerinin bildirilmesi gibi çeşitli aşamalar bulunuyor.

Seçim takviminin diğer aşamaları da detaylı bir şekilde belirlenmiş durumda; 7 Şubat'ta seçmen kütüklerinin kesinleştirilmesi, 11 Şubat'ta oy kullanacak yer ve sandıkların belirlenmesi, 20 Şubat'ta siyasi parti ilçe başkanlıklarının listelerini teslim etmesi, 22 Şubat'ta aday listelerindeki eksikliklerin tamamlanması, 23 Şubat'ta geçici aday listelerinin ilan edilmesi gibi tarihler öne çıkıyor. Bu süreç 29 Şubat'ta seçmen bilgi kağıtlarının dağıtımıyla devam edecek ve 3 Mart'ta kesin aday listeleri ilan edilecek.

Sandık kurullarının oluşum işlemleri 4 Mart'ta tamamlanacak, 21 Mart'ta seçim propagandası ve yasakları başlayacak. Seçmen bilgi kağıtlarının dağıtımı 24 Mart'ta tamamlanacak ve 30 Mart'ta seçim propagandasının sona ermesiyle birlikte 31 Mart'ta oy verme günü gerçekleşecek.