31 Mart'ta gerçekleşecek yerel seçimler, belediye başkanlarından muhtarlara kadar birçok yerel yöneticinin belirlenmesinde kritik bir rol oynayacak. Seçimler için okullar, oy kullanma merkezi olarak kullanılacak. Oy kullanma saatleri, doğu illerinde sabah 07.00'den 16.00'ya, batı illerinde ise 08.00'den 17.00'ye kadar olacak.

Çocuk İstismarı TikTok'ta! Kafası Kanlar İçinde Kalan Çocuğuna Yardım Etmedi Çocuk İstismarı TikTok'ta! Kafası Kanlar İçinde Kalan Çocuğuna Yardım Etmedi

Neden 1 Nisan Tatil Ediliyor?

Oy sayım işlemlerinin gece yarısına kadar sürmesi bekleniyor. Bu durum, okulların ertesi gün ders için hazır hale getirilmesini zorlaştırıyor. Geçen yıl da benzer bir durum yaşanmış ve seçim sonrası okullar tatil edilmişti. Bu yıl da Milli Eğitim Bakanlığı'nın, okulları 1 Nisan'da tatil etme yönünde hazırlıklar yaptığı belirtiliyor. Resmi bir açıklama henüz yapılmamış olsa da, okulların tatil edilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Tatil Süresi ve Öğretmenlerin Ücretleri

Eğer okullar 1 Nisan'da tatil edilirse, Cumartesi ve Pazar günlerini kapsayan normal hafta sonu tatilinin ardından öğrenciler üç günlük bir tatil yapmış olacaklar. Dersler, 2 Nisan Salı günü tekrar başlayacak. Bu süreçte, öğretmenlerin nöbet ücretleri hariç, ek ders ücretlerinin ödenmeye devam edeceği belirtiliyor.