Güncel

Zamanında teşhis edilmezse ölümle sonuçlanıyor! Uzman isimden uyarı: Çok sinsi ilerliyor...

Uzmanlar, erkek sağlığını tehdit eden ve dünya genelinde yaygın görülen ölümcül hastalıklar arasında yer alan prostat kanseri konusunda kritik uyarılarda bulundu. Erken teşhisin önemine dikkat çeken Üroloji Uzmanı Dr. İsrafil Ağaoğlu, prostat kanserinin, tedavi edilmediği takdirde vücuda yayılarak ölüme neden olabilecek oldukça tehlikeli bir hastalık olduğunu ifade etti.

Abone Ol

Prostat kanseri, erkekler arasında en sık görülen kanser türlerinden biri olarak kabul ediliyor. Dr. Ağaoğlu, prostat kanserinin vücutta sinsi bir şekilde ilerleyebilen ve genellikle 45-50 yaşından sonra erkeklerde görülen bir hastalık olduğunu ve bu dönemde prostatın, nadiren kanser olmasına rağmen, bazen adenom dokusu gibi kanser olmayan normal doku olarak da büyüyebileceğini ifade etti.

Yıllık Kontrollerin Önemi

Dr. Ağaoğlu, prostat kanserinin, %5 ila %10 oranında kanser olarak büyüyebileceğini ve bu durumun hayati tehdit oluşturabileceğini belirtti. Bu nedenle, her erkeğin 45-50 yaşından sonra en az yılda bir kez üroloji doktoru tarafından muayene edilmesi gerektiğini söyledi.

Tedavi Yöntemleri ve Yenilikler

Prostat kanseri tanısı konulduğunda, ilaç tedavisi veya ameliyat gibi farklı tedavi yöntemleri mevcut. Dr. Ağaoğlu, son teknolojik gelişmeler sayesinde prostat kanseri ameliyatlarının artık robotlarla yapılabildiğini ve Mardin'deki hastanede bile bu tür operasyonların gerçekleştirilebildiğini belirtirken, birkaç gün önce yapılan bir ameliyatla, prostatın çevre dokularına kadar bulaşan tümörlü dokuların başarıyla çıkarıldığı ve hastanın iki gün sonra taburcu edildiği de dile getirdi.

Erken Teşhisin Önemi

Dr. Ağaoğlu, prostat kanserinin zamanında tedavi edilmezse, tespit edilmezse ve gözden kaçırılırsa, akciğer, beyin ve kemiklere sıçrayabilecek ve sonuçta ölümle sonuçlanabilecek çok ciddi bir kanser türü olduğunu ve erken teşhisin, bu ölümcül hastalığın üstesinden gelmenin anahtarı olduğunu da dile getirdi.