Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve eski Dışişleri Bakanı Şükrü Sina Gürel, beraberindeki partili heyet ile Suriye'ye gitti. Genel Başkan Ümit Özdağ gitmek istediyse de Suriye, onun vizesini iptal etmişti.

Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve eski Dışişleri Bakanı Şükrü Sina Gürel yaptığı açıklamada "Bu akşamüstü Beyrut üzerinden Şam’a hareket edeceğiz. Zafer Partisi heyeti olarak Suriye’ye bir ziyarette bulunuyoruz. Suriye meşru hükümetinin denetiminde olan Suriye topraklarında hiçbir olumsuz koşul bulunmadığını ve herkesin olağan yaşamına devam ettiğini göstermek için bu ziyareti gerçekleştireceğiz. Geçici sığınmacı Suriyelilerin, savaş bittiği ve barış şartları oluştuğu için ülkelerine salimen dönmelerini savunuyoruz” dedi.

Gürel sözlerine şöyle devam etti:

"Esad o zamanlarda Türk halkına, ‘kardeş olmaya mecburuz’ mesajını vermişti. Türkiye’nin Suriye’deki varlığı geçicidir, geçici olmalıdır. Sadece Türkiye’nin toprak bütünlüğünü gerçekleştirmek üzere olmalıdır. Teröre karşı, Adana Mutabakatı çerçevesinde Suriye’nin meşru hükümeti ile iş birliği yapmak üzere Türkiye orada bulunmalıdır” 

Canlı yayında kaza sonucu hayatını kaybetmişti; CZN Burak'tan ailesine ziyareti Canlı yayında kaza sonucu hayatını kaybetmişti; CZN Burak'tan ailesine ziyareti