Türkiye'ye gelişlerinde yurt dışından cep telefonu getiren Türk vatandaşları için önemli bir değişiklik yapıldı. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından yapılan duyuruya göre, bu vatandaşların 120 günlük kayıtsız kullanım süresi 180 güne çıkarıldı.

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi'nin açıklamasında, yurt dışında ikamet eden ve yanlarında cep telefonu getiren vatandaşların, e-Devlet üzerinden 120 günlük olan kayıtsız cihaz kullanım sürelerini 2 defa olmak üzere otuzar günlük periyotlar halinde toplamda 180 güne kadar uzatabilecekleri belirtildi.

Sosyal medyadan duyurdu... Kurultay sonrası üst düzey istifa Sosyal medyadan duyurdu... Kurultay sonrası üst düzey istifa

Bu yeni kararla birlikte, yurt dışından getirilen cep telefonlarının kayıtsız kullanım süresinin uzatılması, vatandaşların işlemlerini daha kolay ve uzun bir süre boyunca gerçekleştirebilmesine imkan tanıyacak.

Bilindiği üzere, yurt dışından getirilen cep telefonlarının kayıt ücreti Ocak 2024 itibarıyla 31.692 TL'ye yükseltilmişti. Bu kararla birlikte, vatandaşlar cep telefonlarını kayıt altına alma sürelerini daha uzun bir döneme yayabilecekler.