Yunan general Baltzois, Türkiye’nin füze teknolojisini doğrudan Kuzey Kore’den aldığını iddia etti. İddialarına FETÖ’yü de dahil eden Baltzois bakın ne dedi… detaylar haberimizde

Yunanistan’ın en popüler televizyon kanallarından biri olan Skai’nin meşhur ikilisi Christos Koutras ve Giannis Ntsounos, emekli Yunan general Yoannis Baltzois ile Tayfun füzesini konuştu.

Kardak Krizi döneminde general olan Yoannis Baltzois, birkaç yıl önce “Yunanlar, geçmişteki yenilgiler yüzünden Türklerden korkuyor” çıkışıyla Türkiye’de gündem oldu. Bu defa Tayfun füzesi hakkında iddialarda bulundu. 

Türkiye’nin füze teknolojisini doğrudan Kuzey Kore’den aldığını iddia eden emekli Yunan general Baltzois, FETÖ elebaşı Fethullah Gülen’in manevi oğlu ve firari FETÖ’cü Enes Kanter’i kaynak gösterdi, “Türkiye, NATO içindeki Rus casusudur” dedi.

Enes Kanter’den alıntı yaptıktan sonra “Yunanistan, en iyi savunma sistemi ağına sahip ülkelerden birisidir” iddiasında bulunan Yunan general, Türk füzelerini durdurmak için daha fazla hava savunma sistemi gerektiğini ifade etti.

General Baltzois’in iddiasının aksine, Yunanistan’ın Patriot, S-300 ve Tor ve Crotale olarak toplam 25’ten az hava savunma sisteminin olduğu ortaya çıktı.

Rusya – Ukrayna Savaşı’nda, yüzlerce hava savunma sistemine sahip Ukrayna, füze ve dron saldırılarını durduramadı. 

TAYFUN FÜZESİ
Roketsan tarafından yerli ve milli imkanlarla geliştirilen Tayfun füzesi, 561 kilometre mesafeyi 450 saniyede kat etti.

Türkiye’nin ilk kısa menzilli balistik füzesi olan Tayfun, Yunanistan’ın tamamını kapsıyor.

Yunan askeri uzmanlar, füzenin “gerçek menzilinin” 600 kilometrenin üstünde olabileceğini ve “acilen önlem alınması gerektiğini” söyledi.