Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, NATO'ya ve Birleşmiş Milletler'e (BM); Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ege Adaları ile ilgili açıklamalarını 'kışkırtıcı' olarak nitelendirdiği bir mektup göndererek, Türkiye'nin bu açıklamasının kınanmasını istedi. 

Türkiye de bu hafta AB, NATO ve BM'ye mektup göndererek; ihtilaflı hava sahaları, kıta sahanlığı ve Ege Adaları'nın silahsızlandırılması gibi konulardaki görüşlerini ve duruşunu açıklamıştı. 


Reuters'ta yer alan habere göre; Yunan diplomatik kaynakları, Türkiye'nin mektubunun gerçeği çarpıttığını, argümanlarının temelsiz olduğunu ve uluslararası hukuku ihlal ettiğini söyledi. Kaynaklar, Yunanistan'ın da BM ve NATO'ya mektup gönderdiğini aktardı. 

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'e yazdığı mektupta; "Türkiye'nin tutumu, NATO'nun birliği ve uyumu için istikrarsızlaştırıcı bir faktördür ve bir kriz anında İttifak'ın güney kanadını zayıflatır" dedi. 

Avrupa Birliği (AB) de Erdoğan'ın, bir AB üyesi olan Yunanistan'ı, Ege'deki askerden arındırılmış adaları işgal etmekle suçlayan ve Türkiye'nin zamanı geldiğinde 'gerekeni yapmaya' hazır olduğunu söyleyen açıklamalarından endişe duyduklarını açıklamıştı.