Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Atina görüşmeleri sonrasında düzenlenen ortak basın toplantısında, Yunan adalarına turistik gezi yapabilecek Türk vatandaşlarına yönelik tüm yıl boyunca 7 gün vize muafiyeti olacağını ifade etti.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, Yunanistan yetkililerinin "Türk turistlere Yunan adalarında bir hafta vize" programına ilişkin çalışmanın Avrupa Birliği (AB) Komisyonunca onaylandığını ve konuya ilişkin bir yönetmeliğin Yunan makamları tarafından dzüenlenmekte olduğunu da açıkca söyledi.

10 ada için uygulanacak olan vize muafiyetinin detayları araştırılıyor.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, bu vizenin detaylarına ilişkin Habertürk'ün sorularına cevap verdi. Yunan hükümet kaynaklarının bilgilerine göre 7 günlük vize uygulamasının detaylarında şunlaryer alıyor:

Yunanistan'a girişte vize hakkı tanınması için Türk vatandaşları ve aileleri için sadeleştirilmiş bir vize prosedürü oluşturuldu.

* Bu vizeyle Yunanistan'da yedi güne kadar kalma imkanı olacak.

* Vizenin ücreti 60 Euro şeklinle belirlendi.

* Yunanistan'da sınırlı bölgelerinde gerçeli olacak.

* 10 ada ziyaret edilebilecek.

* 12 aylık pilot bir uygulama yapılacak.

Türk Eğitim-Sen'den öğretmenlere yeni müfredat anketi Türk Eğitim-Sen'den öğretmenlere yeni müfredat anketi

* Uygulama, Schengen sisteminin işleyişinden sorumlu olan Avrupa Komisyonu tarafından kabul edildi.

İşte 7 günlük turist vizesiyle gidilecek 10 ada

Öte yandan 7 günlük vize de geçerli olacak 10 Yunan adası şu şekiilde olabilir; Sakız, Midilli, Rodos, Samos, Kos, Meis, Leros, Kalimnos, Simi, Limni.