Fenerbahçe'nin yeni yüksek divan kurulu başkanı belli oldu Fenerbahçe'nin yeni yüksek divan kurulu başkanı belli oldu

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), üniversite öğrencilerini desteklemek amacıyla sağladığı bursları güncelledi ve yükseltti. Özellikle belirli alanlarda lisans ve lisansüstü öğrenim gören öğrencilere yönelik yapılan bu artış, Nisan ayı itibariyle geçerli olacak.

Yapılan açıklamaya göre, "100/2000 YÖK Doktora Bursu" adı altındaki destek, bir işte çalışmayan öğrenciler için 7 bin 500 liradan 12 bin liraya, çalışanlar için ise 2 bin 500 liradan 4 bin liraya yükseltildi. Bu burs, öncelikli alanlarda nitelikli bilgi üretecek doktoralı insan kaynağının yetiştirilmesine katkı sağlıyor ve devlet üniversitelerindeki doktora programlarında öğrenim gören öğrencilere YÖK tarafından sunuluyor.

Ayrıca, YÖK'ün belirlediği devlet üniversitelerindeki lisans programlarına ilk üç sırada yerleşen ve kayıt yaptıran öğrencilere verilen "YÖK Lisans Destek Bursu" da artırıldı. Bu burs, 1875 liradan 3 bin liraya yükseltildi. Aynı şekilde, Temel Bilimler Üstün Başarı Sınıflarında eğitim gören lisans öğrencilerine verilen burs da 2 bin liradan 3 bin liraya çıkarıldı.