Diyanet, 'Suudi Arabistan'da makam aracı' iddiasını yalanladı Diyanet, 'Suudi Arabistan'da makam aracı' iddiasını yalanladı

Liste kapsamında, Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığında İstanbul, 22'si siyasi parti, 27'si bağımsız toplam 49 adayla en çok adayın rekabet edeceği il olarak kayıtlara geçti.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı adı altında 26'sı siyasi parti, 3'ü bağımsız toplam 29, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ise 23'ü siyasi parti, 5'i bağımsız 28 aday rekabet edecek.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için 19'u siyasi parti, 5'i bağımsız toplam 24 aday seçime katılacakken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için 21'i siyasi parti, 6'sı bağımsız toplam 27 aday gösterildi.

Erzurum, Manisa ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlıklarına ilişkin bağımsız adaylar yer almıyor.

Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı olan Hilal beldesinde ise yalnızca AK Parti'den Cevher Benek'li  aday gösterildi.

Diğer bir il ise, Adıyaman'a bağlı olan Kahta ilçesinin Akıncılar beldesi belediye meclis üyeliği için yalnızca AK Parti'nin birer adayı gösterilirken, Tokat'ın Almus ilçesinin Gölgeli beldesi belediye meclis üyeliği için de yalnızca CHP'nin adayı yer alıyor.

31 Mart 2024 Pazar günü düzenlmesi planlanan Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne yer alacak siyasi parti ve bağımsız adaylara yönelik kesin listeler, 3 Mart'ta il ve ilçe seçim kurulları tarafından paylaşılmıştı.