Yükseköğretim Kurulu (YÖK), lisansüstü programlara dair e-devletten alınan belgelerde yer alan bilim dalı ifadelerinin eksikliği sebebiyle adayların akademik alımlarda mağdur olmaması için üniversitelere önemli bir uyarıda bulundu.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından tüm üniversitelere gönderilen yazıda, lisansüstü programlarda YÖK tarafından onaylanmış isimlerin belgelerde yer alması gerektiği vurgulanmıştır. Özellikle, bazı programların henüz Yükseköğretim Bilgi Sistemi (YÖKSİS)'te eşleştirilemediği için e-devletten alınan belgelerde sorunlar yaşandığı belirtilmiş ve bu durumun akademik ilanlarda adayların mağduriyetine neden olduğuna dikkat çekildi.

Yazıda ayrıca, diplomalarda yer alan anabilim dallarına göre değerlendirme yapılması gerektiği ifade edilerek, adayların başvurularının doğru bir şekilde değerlendirilmesi için üniversitelere gerekli önlemleri almaları çağrısında bulunuldu.

YÖK, bu uyarıyla birlikte e-devlet üzerinden alınan belgelerin eksikliklerinin giderilmesi ve adayların hak kaybına uğramaması adına üniversiteleri bilgilendirmeye devam edeceğini belirtti.

TÜSİAD, Müfredat Değişikliğine İlişkin Endişelerini Dile Getirdi: "Değişiklikler Aceleyle Yapılmamalı" TÜSİAD, Müfredat Değişikliğine İlişkin Endişelerini Dile Getirdi: "Değişiklikler Aceleyle Yapılmamalı"