Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik ve Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi (SESRIC) arasında işbirliği protokolü imzalandı. 

Kabine Toplantısı yarın: Gündemde hangi başlıklar var? Kabine Toplantısı yarın: Gündemde hangi başlıklar var?

Protokole göre, YÖK ve SESRIC, İİT üye ülkelerinin ihtiyaçlarına ve kalkınma hedeflerine uygun olarak belirlenen alanlarda eğitim programları düzenleyecek. Bu programlar, insan kaynaklarının geliştirilmesini ve yeteneklerin artırılmasını amaçlayacak. Protokol kapsamında İİT ülkelerindeki öğrencilere, Türkiye'deki üniversitelerde eğitim ve işbirliği yapma imkanı sunulacak.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, bu işbirliği protokolünün, İİT üye ülkelerinin insan kaynaklarına ve kalkınma hedeflerine katkı sağlayacağını belirtti. Ayrıca, YÖK olarak ülkenin stratejik kurum ve kuruluşlarıyla işbirliğini artırmanın önemini vurguladı. Özellikle uluslararasılaşmanın yükseköğretimdeki önemli bir gündem maddesi olduğunu ve Türkiye'nin uluslararası öğrenciler için cazibe merkezi haline geldiğini ifade etti.

SESRIC Genel Direktörü Zehra Zümrüt Selçuk ise İslam İşbirliği Teşkilatı'nın üye ülkeleriyle işbirliğine büyük önem verdiğini ve bu protokolün İİT üyesi ülkelerin kalkınmasına katkı sağlayacak nitelikli beşeri sermayeyi artırmayı amaçladığını belirtti. Protokol kapsamında öğrencilere uygulamalı deneyim kazandırarak geleceğin liderlerini yetiştirmeyi hedefleyen bir program olan "Yeni Yetenekleri Geliştirme Programı" (SET-CAB) da yer aldığını açıkladı.