İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin faaliyet izninin kaldırılmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, 22 Mayıs 2026 tarihli Resmî Gazete’de yayımlandı. Kararın, üniversitenin kurucu vakfına mahkemece kayyım atanmasının ardından 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun ek 11’inci maddesi kapsamında alındığı belirtildi.

MEB kişisel verilerin korunması için 10 maddelik güvenlik genelgesi yayımladı
MEB kişisel verilerin korunması için 10 maddelik güvenlik genelgesi yayımladı
İçeriği Görüntüle

Kararın ardından Yükseköğretim Kurulu, sürece ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, öğrencilerin herhangi bir mağduriyet yaşamaması ve eğitim-öğretim faaliyetlerinin aksamadan yürütülmesi için gerekli tedbirlerin ivedilikle alındığı kaydedildi.

YÖK öğrenciler için tedbir alınacağını duyurdu

YÖK açıklamasında, kararın İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin kurucu vakfına mahkemece kayyım atanması üzerine alındığına dikkat çekildi. Kurul, öğrencilerin eğitim süreçlerinin kesintiye uğramaması için gerekli işlemlerin yürütüldüğünü bildirdi.

Açıklamada, “Öğrencilerimizin herhangi bir mağduriyet yaşamaması ve eğitim-öğretim faaliyetlerinin aksamadan yürütülmesi hususunda gerekli tedbirleri ivedilikle almaktadır” ifadelerine yer verildi.

Akademik ve idari personel için de açıklama yapıldı

Yükseköğretim Kurulu, yalnızca öğrenciler için değil, üniversitede görev yapan akademik ve idari personel için de gerekli işlemlerin yerine getirileceğini bildirdi.

Açıklamada, personelin mağduriyet yaşamaması için sürecin takip edildiği vurgulandı. Kurul, konuyla ilgili detaylı bilgilendirmenin ilerleyen günlerde yapılacağını duyurdu.

Doğru bilgi için resmi kanallar işaret edildi

YÖK, öğrenciler, aileler ve yükseköğretim camiasına süreçle ilgili bilgilendirmeleri yalnızca resmi iletişim kanallarından takip etmeleri çağrısında bulundu.

Kurulun açıklamasında, sürece ilişkin güncel ve doğru bilgilerin Yükseköğretim Kurulu’nun resmi iletişim kanalları üzerinden paylaşılacağı belirtildi.