Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Erol Özvar, bir röportajında üniversitelerin meslek sahibi yapma amacı gütmeyeceğini belirtti. Özvar, üniversitenin öğrencilere ilgili programda bilgi, beceri ve yetkinlik kazandırarak önemli katkılar sağladığını vurguladı. Meslek programlarının toplam programlar içindeki oranının düşük olduğunu ifade etti. Ancak, hekimlik, doktorluk, eczacılık, sağlık programları gibi bazı mesleği icra etme yetkisi veren programların bulunduğunu söyledi.

iPhone kullananlara müjde: Yeni özellikler duyuruldu iPhone kullananlara müjde: Yeni özellikler duyuruldu

Özvar, ayrıca Suriyelilerin üniversitelere sınavsız alındığı iddialarına da cevap vererek, bu tür iddiaların polemik amaçlı olduğunu ve böyle bir durumun ciddi bir şekilde cezalandırılacağını belirtti. Yabancı öğrenci kabulü konusunda da açıklamalarda bulundu ve ÖSYM tarafından yabancı öğrenci kabul sınavlarının düzenlendiğini ve gelecek yıllarda bu sınavların daha da genişletileceğini ifade etti.

Özvar ayrıca, üniversiteye girişte barajın kaldırılmasıyla ilgili eleştirilere de yanıt vererek, önceki sistemin tercih havuzunu daralttığını ve yeni sistemin ise başarı sıralamasına dayalı olduğunu belirtti. Bazı eleştirilere rağmen, Tıp, diş hekimliği, mühendislik, eczacılık, mimarlık, eğitim fakültesi gibi alanlarda barajın devam edeceğini açıkladı. Ayrıca, üniversiteye sınavsız giriş sisteminin uygulanması konusunda, Sayın Cumhurbaşkanı'nın talimatı olması durumunda alternatif çalışmalar yapabileceklerini ifade etti.