2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için geri sayım başladı ve adaylar, heyecanla sınav tarihlerini ve sonuçların ne zaman açıklanacağını merak ediyorlar. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) yayımladığı 2024 Sınav ve Sonuç Açıklama Takvimi'ne göre, YKS 8-9 Haziran 2024 tarihlerinde düzenlenecek. Bu önemli sınavda, adaylar 8 Haziran'da Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve 9 Haziran'da Alan Yeterlilik Testi (AYT) oturumlarına girecekler.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın seyreltme stratejisi: Hedefler Neler? Milli Eğitim Bakanlığı'nın seyreltme stratejisi: Hedefler Neler?

Adaylar için sınavın ardından en büyük merak konularından biri de sonuçların ne zaman açıklanacağı. YKS'nin üç oturumuna ait sonuçlar, 17 Temmuz 2024 tarihinde resmi olarak duyurulacak. Sonuçlar, adayların ÖSYM'nin resmi sonuç sayfası olan sonuc.osym.gov.tr adresinden kullanıcı adı ve şifreleriyle sorgulayabilecekleri şekilde sunulacak.

Bu tarihler, üniversite hayallerine ulaşmak için çaba gösteren binlerce adayın dikkatle takip ettiği ve heyecanla beklediği önemli dönemeçlerden birini oluşturuyor. Adaylar, sınav öncesi hazırlıklarını tamamlamak ve sınav gününe en iyi şekilde hazırlanmak için bu tarihleri dikkate alarak planlamalarını yapacaklar.