Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) heyecanı sona erdi ve 17-18 Haziran'da yapılan sınavın sonuçları ÖSYM Başkanı Ersoy tarafından açıklandı. 3 buçuk milyondan fazla adayın katıldığı sınavda, en yüksek puanı alarak zirveye yerleşen üç başarılı öğrenci açıklandı. ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden T.C. Kimlik numarası ve aday şifresi ile öğrenilebilecek sonuçlar, üniversite tercihleri için temel belirleyici olacak.

Başkan Ersoy'un açıklamasına göre, Temel Yeterlilik Testi (TYT) alanında başvuran aday sayısı 3 milyon 527 bin 443 oldu. Bu alanda birinci olan isim, Harun Durak oldu ve kendisi Bor Şehit Ramazan Konuş Fen Lisesi-Niğde'li bir öğrenci.

Alan Yeterlilik Testi (AYT) için başvuran aday sayısı 2 milyon 573 bin 169 olarak belirlendi. Sayısal alanda iki kardeş, Mustafa Özcan (Atatürk Anadolu Lisesi-Ankara) ve Namık Emre Acar (Özel Profesyonel Eğitim Fen Lisesi-Konya), birinciliği paylaştılar.

Eşit ağırlık alanında birincilik elde eden öğrenci ise Emre Ekici oldu. Emre Ekici, Süleyman Demirel Fen Lisesi-Afyonkarahisar'lı bir öğrenci olarak ön plana çıktı.

Sözel alanda birincilik kazanan isim Ahmet Berk Takır oldu ve o da Kabataş Erkek Lisesi-İstanbul'lu bir öğrenci olarak listede yer aldı.

Yabancı Dil Testi alanında başvuran aday sayısı 338 bin 9 oldu. Bu alanda Almanca birincisi Volkan Emre Eke, Atatürk Lisesi-İzmir'li bir öğrenci oldu.

Arapça alanında birinci olan isim Hüseyin Furkan Erdem, Mustafa Büyükkaplan Anadolu İmam Hatip Lisesi-Konya'lı bir öğrenci oldu.

Fransızca alanında birincilik kazanan öğrenci Emirhan Kılıç oldu. Emirhan Kılıç, Galatasaray Üniversitesi Galatasaray Lisesi-İstanbul'lu bir öğrenci olarak adını birinciler listesine yazdırdı.

İngilizce alanında birinci olan öğrenci ise Metin Furkan Amarat oldu. Metin Furkan Amarat, Özel Buca Doğa Fen ve Teknoloji Lisesi-İzmir'li bir öğrenci olarak başarılarıyla dikkat çekti.

Rusça alanında birincilik elde eden isim Bengisu Akbaba oldu. Bengisu Akbaba, Özel Takev Anadolu Lisesi-İzmir'li bir öğrenci olarak başarılı bir sınav geçirdi.

Dünyanın En Sağlam Arabası Tesla Cybertruck Türkiye'ye Geliyor! İşte Fiyatı Dünyanın En Sağlam Arabası Tesla Cybertruck Türkiye'ye Geliyor! İşte Fiyatı

ÖSYM Başkanı Ersoy, birincileri tebrik ederken, gençlerin ülkenin geleceğinde önemli bir rol oynadığına inandıklarını ve onlara güvendiklerini ifade etti. Adayların tercihlerinin, hayalleriyle ve puanlarıyla uyumlu şekilde gerçekleşmesini temenni eden Başkan Ersoy, sonuçların tüm adaylara, ailelere ve millete hayırlı olmasını diledi. Tercih işlemleri için tarihler ise 27 Temmuz-8 Ağustos arasında belirlendi.