TUSAŞ'ta Terör Saldırısı! İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan Son Dakika Açıklaması TUSAŞ'ta Terör Saldırısı! İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan Son Dakika Açıklaması

Iğdır merkeze bağlı Asma köyünde hayvan otlatan 2 kardeş, aniden bastıran sağanak yağış sırasında yıldırım çarpması sonucu ağır yaralandı. Rahime ve Mehmet Ali Aktaş çiftinin çocukları Yunus Emre (17) ve Aziz Aktaş (15), sürülerini merada otlatırken yıldırımın hedefi oldular.

2 Kardeşe Yıldırım Çarptı

Yıldırımın çarpmasıyla ağır yaralanan iki kardeşe, köydeki komşuları yardım etti. Ambulansın gelmesini beklerken çocukları toprağa gömerek acil müdahalede bulundular. Sağlık ekipleri olay yerine ulaştığında, yaralı kardeşleri Iğdır Devlet Hastanesi’ne kaldırdılar. Kardeşlerin vücutlarında yanıklar oluştuğu ve sağlık durumlarının ciddiyetini koruduğu bildirildi.

Yıldırım Çarpan Kişiyi Toprağa Gömmek:

Her ne kadar yıldırım çarpan kişiye uygulanacak ilk yardım kuralları arasında yer almasa da, halk arasında toprağın vücuttaki elektriği nötralize ettiği inancı yaygındır. Bu nedenle yıldırım çarpan kişiyi toprağa gömmek, halk arasında sıkça başvurulan bir yöntemdir.