Merkez Bankası'nın faiz artırımının ardından, Türkiye'nin kredi ödeyebilme durumunu gösteren beş yıllık kredi temerrüt takası (CDS), 3,5 aylık zirvesinden olan 341 puandan 328 puana geriledi.

Meteoroloji açıkladı: 4 gün tüm yurtta yağış var Meteoroloji açıkladı: 4 gün tüm yurtta yağış var

Verilerine göre, perşembe günü 320 puandan açılan CDS, gün içinde 323 puana yükseldi. Piyasaların kapanış günü olan dün, CDS sabah saatlerinde 320 puandan açılış yaparak seçimlerin yapıldığı hafta sonuna 311 puandan girdi.

Seçim sonuçlarının netleşmesiyle birlikte, sabah saatlerinde 310 puandan başlayan CDS, öğleden sonra 305 puana geriledi. Uzmanlar, yurt dışı piyasaların paskalya tatili nedeniyle kapalı olmasına rağmen CDS'deki düşüşü olumlu buldu ve CDS'in 300 puan altına düşmesinin beklendiğini belirtti.

CDS, kredi risk primi veya kredi temerrüt takası olarak adlandırılır ve bir tür sigorta işlemi olarak tanımlanır. Herhangi bir ülke hazinesine veya şirketine borç verirken, borcun geri ödenmemesi ihtimaline karşı alınan sigorta poliçesine CDS denir ve genellikle over-the-counter (OTC) yani herhangi bir borsa düzenlemesine tabi olmayan tezgahüstü piyasalarda işlem görür.