Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, 31 Mart yerel seçimleri için AK Parti ile yürütülen ittifak görüşmelerinin durduğunu açıkladı. Basın toplantısında konuşan Kılıç, AK Parti ile gerçekleştirilen görüşmelerin sona erdiğini ve heyetler arasında randevu taleplerinin olmadığını belirtti.

Kılıç, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi: "AK Parti ile ittifak görüşmeleri gitmiyor. Heyetler arasındaki görüşmeler kesildi. Randevulaşma söz konusu olmadı. Talep veya girişimimiz olmayacak."

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Arapça ve Audi A8 Tartışmaları Hakkında Açıklamalarda Bulundu Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Arapça ve Audi A8 Tartışmaları Hakkında Açıklamalarda Bulundu

Ayrıca, Kılıç, Yeniden Refah Partisi'nin AK Parti'den Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı gibi bir taleplerinin olmadığını ve amaçlarının sadece "bir şeyler koparmak" olmadığını belirtti. Kılıç, parti olarak duruşlarının prensipler üzerine kurulu olduğunu ve Cumhur İttifakı'na girişlerinde AK Parti ile imzalanan 30 maddelik protokol dışında bir noktada olmadıklarını ifade etti.