YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin yeni genel merkezinde çalışmalarına başladı. Özel, 31 Ağustos 2026 tarihinde Parti Meclisi, Kurucular Kurulu ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Kapalı Grup Toplantısı'na başkanlık etmek üzere Mustafa Kemal Mahallesi'ndeki genel merkeze geldi.
Özel, Parti Meclisi (PM) toplantısı öncesinde gazetecilere açıklamalarda bulundu. Yeni bir başlangıç yaptıklarını söyleyen Özel, heyecanlı olduklarını ifade etti.
Partisinin genel merkez binasına çalışmak amacıyla ilk kez geldiğini belirten Özel, Türkiye'de bir dönüşüm yaşandığını söyledi. Parti üyelerinin sayısına ilişkin net rakamları daha sonra yapacağı konuşmada paylaşacağını bildirdi.
Özgür Özel'den üye sayısı açıklaması
Özel, Avrupa'daki güçlü sosyal demokrat partiler üzerinden üye sayısına ilişkin değerlendirmede bulundu. İktidarda veya iktidar ortağı konumunda bulunan söz konusu partilerin toplam üye sayısı kadar üyeye kısa sürede ulaştıklarını söyledi.
Özgür Özel, ülkede dayanışma, heyecan ve umut olduğunu ifade etti. Kendilerine güvenen ve destek veren kişilere karşı sorumluluk hissettiklerini kaydetti.
Özgür Özel, YENİ Parti Genel Başkanı:
“Büyük bir dayanışma büyük bir heyecan büyük bir umut var tüm ülkede. Allah bizi mahcup etmesin.”
Özel, kendilerine gönülden destek veren ve manevi ya da maddi olarak sahip çıkan kişilerin beklentilerine uygun şekilde başarılı olmaları gerektiğini söyledi. Yeni genel merkeze de bu sorumluluk duygusuyla girdiklerini belirtti.
Yeni genel merkezde toplantılar başladı
Özel'in genel merkeze gelişinin ardından parti çalışmalarına geçildi. Program kapsamında Parti Meclisi, Kurucular Kurulu ve TBMM Kapalı Grup Toplantısı bulunuyor.
Partisinin yeni genel merkezindeki ilk çalışma gününde açıklamalarda bulunan Özel, başlangıç ve sorumluluk mesajlarını öne çıkardı. Destek verenlerin beklentilerini karşılamayı amaçladıklarını dile getirdi.
Özgür Özel, YENİ Parti Genel Başkanı:
“Elimizden geldiği kadarıyla bize güvenenlere, bize gönülden destek verenlere, önce manen sonra madden sahip çıkan insanların beklentilerine uygun bir şekilde başarılı olmak zorundayız, o sorumluluğu hissederek bu kapıdan içeriye giriyoruz.”
Özel ayrıca seçim akşamında gazetecilerle yeniden bir araya gelme temennisini paylaştı. Bu buluşmanın partisinin iktidarını müjdelemek amacıyla gerçekleşmesini istediğini ifade etti.




