İspanya'nın Başbakanı Pedro Sanchez, ülkenin yeni hükümeti altında Filistin Devleti'nin resmi tanınmasına yönelik adımlar atacaklarını açıkladı. İspanya Parlamentosu'nda yaptığı konuşmada, 7 Ekim'de gerçekleşen terör saldırılarına ilişkin İsrail'e desteğini yineleyen Sanchez, aynı zamanda İsrail'e yönelik eleştirilerini de dile getirdi. İsrail'in Filistinlilere yönelik tutumunu eleştiren Sanchez, ayrımcılığa son verilmesi gerektiğini vurguladı.

Sanchez'in Avrupa ve İspanya Çabaları

Başbakan Sanchez, yeni kurulan hükümetin Avrupa ve İspanya genelinde Filistin Devleti'nin tanınması için çalışmalar yürüteceğini belirtti. Bu girişim, İspanya'nın dış politikasında önemli bir dönüm noktası olabilir.

Erken Genel Seçimler ve Koalisyon Hükümeti

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Gereksiz Harcamaları Azaltacağız Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Gereksiz Harcamaları Azaltacağız

İspanya, 23 Temmuz'daki erken genel seçimlerin ardından demokrasi tarihinde ikinci koalisyon hükümetini kurma aşamasında. Sosyalist İşçi Partisi (PSOE) lideri Pedro Sanchez, 16 Kasım'da meclisten güvenoy alarak hükümeti kurmayı hedefliyor. Parlamenter monarşi ile yönetilen ülkede, Kral 6. Felipe'nin hükümet kurma görevini verdiği Sanchez, çeşitli küçük sol partilerin ittifakı Sumar ile azınlık koalisyon hükümeti kurmayı planlıyor. Bu hükümet, Bask, Katalonya, Galiçya ve Kanarya Adalarında faaliyet gösteren altı siyasi partiden dışarıdan destek alacak.