Yeni haftaya girerken, hava durumuyla ilgili önemli tahminler yapıldı. Meteorolog Cengiz Çelik, yaptığı açıklamada, hava sıcaklıklarının genel olarak mevsim normallerinin üzerinde seyredeceğini belirtti. Yurt genelinde beklenen yağışlar ise özellikle Karadeniz Bölgesi'nin iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun yüksek bölgeleri ve Akdeniz'in doğusunda etkili olacak.

Cengiz Çelik, konuyla ilgili olarak şu bilgileri verdi: "Batı ve iç bölgelerde hava sıcaklıkları önemli ölçüde artacak. Salı, çarşamba ve perşembe günleri boyunca, yurt genelinde sıcaklıkların mevsim normallerinin 4 ila 8 derece üzerine çıkmasını bekliyoruz."

Yağışların da önemli bir faktör olacağını vurgulayan Çelik, "Pazartesi günü kıyı Ege ve Akdeniz'de başlayacak olan yağışlar, salı günü itibariyle Doğu Anadolu'nun doğu haricinde tüm yurt genelinde etkili olacak. Marmara, kıyı Ege ve Akdeniz bölgelerinde ise kuvvetli yağışlar bekliyoruz" dedi.

CHP belediyeler için israf ve tasarruf genelgesi yayınlayacak CHP belediyeler için israf ve tasarruf genelgesi yayınlayacak

Özellikle Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun yüksek bölgelerinde kar ve karla karışık yağmur görülebileceğini belirten Çelik, hava durumuyla ilgili güncel bilgilerin takip edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.