TBMM Plan Bütçe Komisyonu, emeklilere yapılacak olan yüzde 5 ek zam teklifini onayladı. Teklif, gelecek hafta TBMM Genel Kurulu'nda görüşülerek yasa haline gelecek.

Yapılan düzenleme ile emeklilere yüzde 42,6 oranında zam yapılacak, en düşük emekli maaşı 10 bin lira olarak belirlenecek. Resmi Gazete'de yayımlanacak olan ek zam kararı ile ocak ayı maaş farkları emeklilerin hesaplarına yatırılacak.

Yeni Emekliler de Ek Zamdan Faydalanacak

Yapılan düzenleme kapsamında, emeklilik dilekçesi veren herkes ek zamdan yararlanabilecek. Ayrıca, en düşük emekli maaşının 10 bin TL olması uygulaması da bu düzenleme ile hayata geçirilecek.

Ödemeler Şubat Ayında Başlıyor

Resmi Gazete'de yayınlanmasının ardından emekliler, zamlı maaşlarını alabilecekler. İlk zamlı maaşlarını şubat ayında alacak olan emekliler, ocak maaşlarından kaynaklanan farkları da şubat ayının ilk haftasında hesaplarına yatırılmasını bekleyebilirler.

Bakan Şimşek Açıkladı: Türkiye'deki Girişimcilere Destek İçin Üst Fon Kuruluyor Bakan Şimşek Açıkladı: Türkiye'deki Girişimcilere Destek İçin Üst Fon Kuruluyor

Ölüm Aylıkları Yeniden Düzenleniyor

Düzenleme ile birlikte ölüm aylığı alanların maaşları oranlar çerçevesinde yeniden düzenlenecek. En düşük emekli maaşının 10 bin TL olması, ölen eş veya çocuklarına düşen payları da etkileyecek. Bu çerçevede, örneğin, ölen eşin maaşının yüzde 50'sini alan kişi, artık 5 bin TL alacak. Benzer şekilde, ölen kişinin çocuğu maaşın yüzde 25'ini alıyorsa, bu düzenleme sonrasında 2 bin 500 TL almaya hak kazanacak.