Orhangazi ilçesinde uzun süredir faaliyet gösteren bir kuyumcu, 'Yavru' adını verdiği dolandırıcılık sistemini kullanarak müşterilerini piyasa değerinin altında altın alımına yönlendirip, topladığı yaklaşık 500 milyon TL ile kayıplara karıştı. 80 yıldır sarrafiye sektöründe hizmet veren firmanın üçüncü nesil işletmecisi Ahmet Ö., 'Yavru' adlı sistemi aracılığıyla, piyasa fiyatının altında cumhuriyet altını satma vaadiyle çevresinden altın topladı. Ancak, sistemin büyümesiyle birlikte katılımcılara yüzde 4 ile 30 arasında komisyon vermeye başlandı.

Ahmet Ö.'nün, bir süre sonra taahhüt ettiği altınları ya da bunun değerindeki parayı sahiplerine zamanında teslim edememesi üzerine endişe yaşayan katılımcılar, sistemden çıkmak istedi. Ancak, altın ya da paraların iadesinde sorunlar ortaya çıktı. Kuyumcunun bir gün kapalı olması endişeleri artırırken, daha sonra kaçtığı haberleri dolaşmaya başladı. Mağdurlar, durumu savcılığa şikayet etti.

Orhangazi Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında Ahmet Ö. hakkında arama kararı çıkarıldı. Toplanan paranın 500 milyon TL'den fazla olduğu iddia edilirken, Ahmet Ö.'nün dededen kuyumcu geleneğini sürdürerek kar dağıtımı amacıyla kurduğu sisteme iş ve sivil toplum camiasından tanınmış kişilerin de dahil olduğu belirtiliyor.

Canlı yayında kaza sonucu hayatını kaybetmişti; CZN Burak'tan ailesine ziyareti Canlı yayında kaza sonucu hayatını kaybetmişti; CZN Burak'tan ailesine ziyareti

Başsavcılık koordinesinde yapılan çalışmalar sonucunda özel ekip, Ahmet Ö. ve işbirlikçisi R.E.'yi İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde yakaladı. Operasyon sırasında Ahmet Ö.'nün ortağı A.F.Ş. ile İstanbul'a otomobiliyle götüren H.Ş. ve kuyumcu çalışanı S.İ. de Bursa'nın Orhangazi ilçesinde gözaltına alındı. Bu gelişmeler, dolandırıcılık olayının soruşturulduğu ve suçluların yakalandığı bir aşamada olduğunu gösteriyor.