Eski Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, önceki başkan Yakup Bilgin Koçal ve Başkan Yardımcısı Halit Güleç dahil olmak üzere 18 sanık, Yalova Belediyesi'nde "zimmete para geçirme" suçlamasıyla karşı karşıya geldi. Yalova 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, eski Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç'in de aralarında bulunduğu bazı tutuksuz sanıklar ile taraf avukatları hazır bulundu. 

Soruşturma sürecinde görevinden uzaklaştırılan eski Belediye Başkanı Vefa Salman, milletvekili aday adaylığı için istifa etmişti. Mahkeme duruşmasında, eski belediye başkanları Salman ve Koçal hakkında 10'ar yıldan 31 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası talep edildi. Başkan Yardımcısı Halit Güleç hakkında ise 20 yıldan 58 yıla kadar hapis cezası istendi.

Duruşma savcısının taleplerine karşı avukatlar ve bazı sanıklar suçlamaları reddederek beraatlerini istedi. Mahkeme heyeti, Vefa Salman'ı zimmet suçundan beraat ettirerek "görevi ihmal" suçundan 1 yıl 8 ay, Yakup Bilgin Koçal'ı aynı suçtan 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı. Halit Güleç ise "zimmet" suçuna ihmali dolayısıyla 2 yıl 1 ay, "irtikap" suçundan da 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Sanık Reşat Elgin, "zimmet" suçundan 31 yıl 6 ay, "resmi belgede sahtecilik" suçundan 8 yıl 9 ay, "irtikap" suçundan da 5 yıl olmak üzere toplam 45 yıl 3 ay hapis cezasına mahkum edildi. Sanık Bekir Bilgi'ye "zimmet" suçuna yardım ettiği gerekçesiyle 13 yıl 1 ay, "resmi belgede sahtecilik" suçuna iştirak ettiği için de 7 yıl 3 ay 15 gün hapis cezası verildi. Diğer sanıkların aldığı cezalar da çeşitlilik gösterdi.

Adıyaman Altınşehir Polis Karakolu'nda bir polis, meslektaşlarına ateş açtı Adıyaman Altınşehir Polis Karakolu'nda bir polis, meslektaşlarına ateş açtı

Mahkeme, 18 sanığa hapis cezası verirken, diğer 20 sanığın ise beraatine hükmetti. Bu kararlar, Yalova Belediyesi'nde meydana gelen mali suistimal iddialarına ilişkin önemli bir yargı kararı olma özelliği taşıyor.