"Apple'ın son bombası iPhone 15, 35W hızlı şarj desteğiyle gelme ihtimaliyle gündeme oturdu." Daha önceki modellerine göre çok daha hızlı şarj edilme özelliği sunan bu yeni model, kullanıcılara zamandan kazandıracak. iPhone 14 modellerinde sadece 20W-27W arası şarj desteği sunan Apple, bu hamlesiyle Android rakiplerine meydan okuyor.

Sektör Kaynaklarından Doğrulama

Önde gelen teknoloji platformu 9to5Mac, sektör içi güvenilir kaynaklardan aldığı bilgilerle iPhone 15'in bu büyük yeniliği doğruluyor. Ancak bu özellik tüm iPhone 15 modellerinde mi, yoksa sadece "Pro" versiyonlarında mı olacak henüz netlik kazanmadı.

Apple Rakipleriyle Aradaki Farkı Kapatıyor

Bu hamleyle Apple, hızlı şarj konusunda "Samsung gibi dev rakiplerine" daha yakın bir konuma gelecek. Özellikle Samsung'un Galaxy S23 Ultra modelinin sunduğu 45W hızlı şarj desteğini düşündüğümüzde, Apple'ın bu adımı büyük bir atılım olarak görülüyor.

Haziran Seminerleri Hakkında Bakan Tekin'den Açıklama Haziran Seminerleri Hakkında Bakan Tekin'den Açıklama

Apple'ın Hızlı Şarj Altyapısı Hazır mı?

Bilindiği üzere Apple, geçen yıl 35W hızlı şarj desteği sunan bir adaptörü piyasaya sürdü. Bu, firmanın yeni iPhone modeli için altyapısını zaten hazırladığının bir işareti olabilir. Ayrıca, bu adaptörü 2.165 TL karşılığında satın alan kullanıcılar, yeni iPhone'da bu hızlı şarj kapasitesinden tam anlamıyla yararlanabilecek. Fakat dikkat! Eğer bu adaptörü kullanarak iki cihazı aynı anda şarj etmek isterseniz, adaptör otomatik olarak gücü iki cihaza bölüyor. Bu da hızlı şarj kapasitesinden tam verim alamamanıza neden olabilir.

Ayrıca Apple'ın 30W hızlı şarj desteğine sahip başka bir adaptörü daha var. Eğer Apple, iPhone 15'in standart modelleri için 30W hızlı şarjı tercih ederse, kullanıcılar için ekstra bir adaptör masrafı da olmayacak.

Apple Kullanıcıları için Heyecan Verici Günler Başlıyor

Apple'ın bu potansiyel yenilikleriyle teknoloji dünyasında yine büyük bir ses getireceği kesin. Yeni iPhone 15 modelinin lansmanı yaklaşırken, Apple hayranları için bekleyiş devam ediyor. Özellikle şarj süresi konusundaki bu muhtemel devrim, pek çok kullanıcıyı heyecanlandırıyor. Şimdi gözler, Apple'ın resmi açıklamalarında!