Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan kamuda tasarrruf açıklaması Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan kamuda tasarrruf açıklaması

Göç İdaresi tarafından alınan yeni bir kararla, yabancıların Türkiye'de ikamet izni alabilmek için sahip olmaları gereken taşınmazın değeri 75 bin dolardan 200 bin dolara yükseltildi. Bu değişiklik 16 Ekim 2023 tarihinden itibaren yürürlüğe girdi. Özellikle yabancı yatırımcıların Türkiye'de taşınmaz edinme ve ikamet izni alma süreçlerini etkileyen bu değişiklik, yabancılara ikamet izni almak için daha yüksek bir mülkiyet eşiğini getiriyor.

Bu yeni düzenleme, yabancı yatırımcıların Türkiye'de gayrimenkul alımları sırasında daha yüksek bir eşik tutarına ulaşmalarını gerektiriyor. Böylece Türkiye hükümeti, yabancı yatırımcıların ülkeye daha yüksek seviyede yatırım yapmalarını amaçlıyor.

Yabancı yatırımcılar, Türk vatandaşı olmak için gereken belirli bir değerdeki taşınmazı satın alarak doğrudan Türk vatandaşlığına başvurma hakkını elde edebilirler. Ancak bu hakkı kazanmak için gereken mülkiyet değeri artık 400 bin dolardır.

Bu değişiklik, Türkiye'deki konut satışlarına ve yabancı yatırımcıların taşınmaz edinme eğilimine etki edebilir. Daha yüksek mülkiyet eşikleri, yabancı yatırımcıların Türkiye'de ikamet izni almak ve Türk vatandaşlığına geçmek için daha fazla yatırım yapmalarını gerektirecektir.