Xiaomi'nin uzun süredir beklenen elektrikli sedan otomobili SU7, Aqua Blue, Mineral Gray ve Verdant Green olmak üzere üç farklı renk seçeneği sunuyor.

Gözler Öğretmen Atamalarına Çevrildi! Kabine Toplantısı Ne Zaman? Gözler Öğretmen Atamalarına Çevrildi! Kabine Toplantısı Ne Zaman?

Xiaomi'nin CATL iş birliğiyle geliştirdiği bataryalar, 150 kWh versiyonunda 1200 kilometre, 132 kWh versiyonunda ise 1000 kilometre menzil sağlıyor. Aracın 16.1 inç büyüklüğündeki 3K çözünürlüklü ana ekranı ve arka koltuktaki 2 adet Xiaomi Pad'e ev sahipliği yapması dikkat çekiyor.

SU7, V6, V6S ve V8 olmak üzere 3 farklı motor seçeneği sunuyor. V8'in üretimine 2025 yılında başlanacakken, V6 ve V6S modelleri sürücülerle buluşmak üzere üretim sürecinde. Geçtiğimiz aylarda paylaşılan bilgiler SU7'nin maksimum hızını saatte 210 kilometre olarak gösteriyor, SU7 Max versiyonu ise 265 km hıza kadar ulaşabiliyor.

Xiaomi CEO'su Lei Jun, araçların otonom sürüş yeteneklerinin sektörün ilk sıralarına yerleşeceğini belirtti. Otonom sürüş özelliği, 2024'ün sonuna kadar Çin’de 100 şehirde aktif olarak kullanılacak. Xiaomi, Pekin'deki BAIC Group fabrikasında yılda 200 bin araç üretirken, önümüzdeki on yıl içinde otomobillere 10 milyar dolarlık yatırım yapma sözü verdi. Şirket, bu hedeflerle Porsche ve Tesla gibi büyük oyuncularla rekabet etmeyi amaçlıyor.