Geçtiğimiz yıl büyük bir başarı yakalayan Xiaomi, süper bütçe dostu Redmi A1 modelini piyasaya sürmüştü. Daha sonra kardeş modeli Redmi A1+ da satışa sunuldu. Şimdi ise internete sızan bilgilere göre Çinli marka, Redmi A2 modeli ile kullanıcıların karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Akıllı telefonun temel özellikleri merak uyandırırken, Xiaomi'nin uygun fiyatlı telefonlardaki iddiasını sürdüreceği düşünülüyor.

Redmi A2 modelinin büyük bir tasarım değişikliği sunmayacağı belirtiliyor. Görünüm açısından yeniliklerin olmayacağı söylenen akıllı telefon, MediaTek Helio G36 yonga seti ile donatılmış olacak. Diğer teknik özelliklerinin ise Redmi A1'den biraz daha iyi olacağı tahmin ediliyor.

Redmi A2 TEKNİK ÖZELLİKLERİ

Son dönemde sızdırılan bilgilere göre Redmi A2, 6.52 inç HD+ çözünürlüklü bir LCD ekran, 2 GB RAM ve 32 GB'a kadar genişletilebilir depolama alanı ile geliyor. Arka panelinde 8 megapiksel ana kameraya sahip çift kamera sistemi bulunuyor.

Redmi A2, Android 13 (Go Edition) işletim sistemiyle kullanıcılara sunulacak. 5.000 mAh pil ve 10W şarj desteği ile enerji ihtiyacını karşılayacak.

Akıllı telefonun fiyatı ise 97 euro olarak belirlendi ve birkaç hafta içinde satışa sunulması bekleniyor. Redmi A2'nin tasarım açısından büyük bir değişiklik sunmayacağı ancak uygun fiyatlı telefonlardaki iddiasını sürdüreceği düşünülüyor.