Xiaomi, otomotiv endüstrisine giriş yaparak ilk elektrikli aracı Speed Ultra 7 (SU7) modelini piyasaya sürdü. Ürün, bu ay içinde teslim edilmeye başlanacak. Xiaomi, Çin'de 29 şehirdeki 59 mağazasında SU7 için sipariş almaya başladı ve aracın fiyatı 28 Mart'ta açıklanacak. Şirketin elektrikli araç piyasasına girişi, BYD ve Tesla gibi firmalar arasındaki rekabetin arttığı bir döneme denk geliyor.

Adıyaman Altınşehir Polis Karakolu'nda bir polis, meslektaşlarına ateş açtı Adıyaman Altınşehir Polis Karakolu'nda bir polis, meslektaşlarına ateş açtı

Xiaomi'nin CEO'su Lei Jun, şirketin dünyanın en büyük beş otomobil üreticisinden biri olma hedefini belirtmişti. Xiaomi, gelecek 10 yıl içinde otomobil sektörüne 10 milyar dolar yatırım yapmayı planlıyor. SU7 modeli, "süper elektrik motor" teknolojisiyle öne çıkıyor ve bazı Tesla ve Porsche elektrikli araçlardan daha hızlı hızlanabiliyor.

Xiaomi, aracın telefonlar ve diğer cihazlarla ortak işletim sistemini kullanacak olmasının mevcut müşterilere cazip geleceğini umuyor. SU7, devlete ait otomobil üreticisi BAIC Grubu'nun bir birimi tarafından Pekin'deki bir tesiste üretilecek. Xiaomi, Çin'in elektrikli araç piyasasına yeni girişimcilere izin veren az sayıdaki şirketten biri olarak yetkilendirildi.

Şirketin hisseleri, bugünkü duyurudan sonra Hong Kong'da yüzde 10'dan fazla arttı. Xiaomi'nin otomobil sektörüne girişi, şirketin teknoloji alanındaki çeşitliliğini ve yenilikçi yaklaşımlarını daha da genişletecek gibi görünüyor. Bu gelişme, Xiaomi'nin genel iş stratejileri ve küresel teknoloji pazarındaki konumunu önemli ölçüde etkileyebilir.