Çapraz Platform Mesajlaşma Yeniliği

WhatsApp'ın bu adımı, kullanıcı deneyimini önemli ölçüde genişletecek ve modern iletişim ihtiyaçlarına cevap verecek bir gelişme olarak görülüyor. Meta, bu yenilikle, kullanıcıların farklı mesajlaşma platformları arasında kolayca iletişim kurabilmesini sağlamak ve uçtan uca şifreleme korumasını muhafaza etmek için çalışıyor.

Yeni Sistemin İşleyişi

Yapılan açıklamaya göre, WhatsApp ve Messenger'da, kullanıcıların diğer mesajlaşma uygulamalarından gelen mesajları görebilecekleri yeni bir sekme eklenecek. Başlangıçta, sistem kişisel mesajlaşma özelliklerine, yani iki kullanıcı arasındaki mesaj, görsel, video ve ses dosyası iletimine odaklanacak. Grup sohbetleri ve aramalar gibi diğer özelliklerin entegrasyonu ise daha sonraki aşamalarda gerçekleşecek. Kullanıcılar bu özelliği diledikleri zaman açıp kapatabilecekler.

Galatasaray Başkan Vekili Erden Timur, Tarikatçı İddialarına Yanıt Verdi! "Kimlik Mi Göstereyim?" Galatasaray Başkan Vekili Erden Timur, Tarikatçı İddialarına Yanıt Verdi! "Kimlik Mi Göstereyim?"

Güvenlik ve Gizlilik Önceliği

WhatsApp, farklı platformlar arası mesajlaşmanın güvenlik ve gizlilik konularında yeni zorluklar getireceğinin farkında. Bu nedenle, üçüncü parti uygulamalardan gelen mesajlar için ayrı bir mesaj kutusu oluşturulması planlanıyor. 

Entegrasyon

Üçüncü parti uygulamaların WhatsApp veya Messenger ile entegrasyonu, belirli şartlar altında gerçekleşecek. Bu uygulamaların, Meta'nın mesajlaşma platformlarıyla iletişim kurabilmek için Signal protokolünü kabul etmeleri ve mesajları XML formatına dönüştürmeleri gerekiyor.