Tüm Dünya'da ve Türkiye'de kullanan sosyal medya platformu WhatsApp'ın bir güvenlik açığı daha ortaya çıktı.

Hatlarını değiştiren vatandaşların yeni aldıkları telefon numarasıyla güncelleme yapmamaları dahilinde numarayı alan yeni abone tarafından  eski mesajlar okunabiliyor.

Numaralarını değiştiren vatandaşların eski numaraları başkaları tarafından alınmaktadır. Bunun tehlikeye sebebiyet verdiği ortaya çıktı. Başkası tarafından alındığını fark ettiğiniz an hesabınızı siliniz. Çünkü eski numaranızın olduğu hesapta kişisel bilgileriniz yer almaktadır.

Bunlar fotoğraflar, mesajlar, videolar vb olabilir. Bunları yedekleyerek yeni olan hesabınızı silmeniz gerekmektedir. Bunu uygulamanız halinde kişisel verilerinize ulaşım sağlanmayacaktır. Bu söylenenler eşliğinde Whatsapp kullanıcıları ek olarak koruma da sağlayabilmektedir. Bunu gerçekleştirmeniz halinde hesabınızın kimler tarafından görüntülendiği, profil resminizi kimin indirdiği ve son görülmeniz gibi ayarlar değiştirilebilecek. Güncellemeleri tamamlayarak güvenliğinizi daha da arttırabileceksiniz.

Sonuç Olarak; Yeni bir numaraya geçen aboneler güncelleme yaparak eski mesajlarının ve fotograflarının karşı tarafa geçmesini engelleyecek.