Volkswagen'in yaz aylarında duyurduğu kârlılığını artırma planı kapsamında, satış rakamları beklenen düzeyde olmayan modellerin tedavülden kalkacağı belirtilmişti. Bu kapsamda, Volkswagen'in prestijli sedanı Arteon'un üretimi, beklenenden önce sona erdi. Motor1'e konuşan bir Volkswagen yetkilisi, Arteon sedanın son üretiminin 2023'te gerçekleştiğini, Almanya'nın Emden şehrindeki fabrikada artık bu modelin üretimine yer verilmeyeceğini ifade etti.

Arteon Shooting Brake Bir Süre Daha Devam Edecek

Arteon'un station wagon versiyonu olan Arteon Shooting Brake, Osnabrück'teki fabrikada üretilmeye devam edecek ve 2026 yılına kadar piyasada kalacak. Ancak bu versiyon da sonrasında üretimi sonlandırılacak ve Volkswagen'in Arteon serüveni tamamen sona erecek.

Starbucks'tan ikinci zam geldi: İşte güncellenen fiyatlar.. Starbucks'tan ikinci zam geldi: İşte güncellenen fiyatlar..

Volkswagen'in Elektrikli Modelleri

Volkswagen, Arteon ve daha önce emekliye ayrılan Passat sedan gibi modelleri, dolaylı olarak tamamen elektrikli ID.7 ve 2024'te piyasaya sürülecek olan ID.7 Tourer wagon ile değiştirmeyi hedefliyor. 

Neden Arteon Üretimi Durduruldu?

Volkswagen Arteon, E segmentinde yer almasına rağmen, markanın en estetik araçlarından biri olarak kabul edilmesine rağmen, satış rakamları şirketin beklentilerini karşılamıyordu. Volkswagen'in yeni yol haritası, şirkete 10.8 milyar dolarlık bir getiri sağlaması beklenirken, bu değişikliklerin şirketin geleceği üzerindeki etkileri merak konusu. Şirket, stratejisinin denetlenmesini ve Arteon gibi modellerin üretiminin durdurulmasının sonuçlarını analiz etmek için bir mekanizma kurma kararı aldı.