Vergisiz telefon edinme olanağından yararlanmak için birtakım şartlar belirlenmiş durumda. Şartlar arasında, başvuru sahibinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, Gençlik ve Spor Bakanlığı'na başvuruda bulunması ve belirli bilgilerin sağlanması blunuyor. Başvuru için istenen bilgiler arasında kimlik bilgileri, fatura numarası, vergi kimlik numarası, telefon numarası ve IBAN numarası yer alıyor.

Öğrenciler İçin Başvuru Yöntemi

Öğrencilerin, vergisiz telefon alabilmek için Gençlik ve Spor Bakanlığına başvuruda bulunmaları gerekiyor. Başvuruların değerlendirilmesi sonucunda uygun bulunan öğrencilere, telefon satış bedelinin %44,44'ü oranında bir destek sağlanıyor. Destek tutarı, belirtilen IBAN numarasına yatırılıyor ve işlem hakkında bilgilendirme otomatik olarak yapılıyor.

Başvuru Nasıl Yapılır?

Vergisiz telefon için başvurular, Gençlik ve Spor Bakanlığına yapılması gerekiyor. Öğrenciler, bu başvuruyu bakanlığın GSBBİZ isimli portalı üzerinden online olarak gerçekleştirebiliyorlar. Portal üzerinden yapılan başvurular için e-Devlet şifresi gerekiyor.

Meteoroloji'den 2 kente uyarı: Heyelan potansiyeli yüksek Meteoroloji'den 2 kente uyarı: Heyelan potansiyeli yüksek

Vergisiz Telefon Desteği Miktarı

1 Kasım 2023 tarihinden itibaren yürürlüğe giren imkan, öğrencilere teknolojik cihazlara erişimde büyük bir kolaylık sağlayacak. Destek, belli oranlarda yapılan hesaplamalara göre farklı teknolojik ürünler için geçerli olacak ve toplam destek tutarı 5.500 TL'yi geçmeyecek.

Vergi İadesi ve Başvuru Detayları

Vergi iadesi için, GSBBİZ portalı üzerinden ya da e-Devlet üzerinden başvuru yapılması gerekiyor. İade işlemi, alışveriş sonrası fatura bilgileri ile yapılan başvuru neticesinde gerçekleştiriliyor ve 1-2 ay sürebilior.

Başvuru Esnasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Başvuru şartlarını yerine getiren bireylerin, başvuru sürecinde üniversite öğrencisi olmaları, 26 yaşından gün almamış olmaları, cihaz bedelinin 9.500 TL'yi aşmaması ve cihazın sıfır olması gibi hususlara dikkat etmeleri gerekmekiyor.

Fatura Bilgileri ve Yararlanma Koşulları

Vergisiz telefon kampanyası, açık öğretim öğrencileri hariç olmak üzere, yükseköğretim öğrencilerine yönelik olup, destekten yararlanabilmek için alınan cihazın faturasında öğrencinin ismi, TC kimlik numarası, ve IMEI bilgisi gibi bilgilerin yer alması şart koşuluyor.