Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama suçuna ilişkin yürütülen soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. Mehmet Fatih Tançalan'ın yönettiği değerlendirilen yapıya yönelik soruşturma kapsamında, tutuklanan şüpheli Hakkı Doğan'ın ifadesi doğrultusunda Antalya'daki bir iş yerinde arama yapıldı.
Aramada, 1 milyar 541 milyon 395 bin TL tutarında para ele geçirildi. Paraların kaynağının, gerçeklik durumunun ve olası suç bağlantılarının belirlenmesi için inceleme başlatıldı.
Ele geçirilen paraların toplamı 2,5 milyar TL'ye yaklaştı
Soruşturma kapsamında 26 Eylül 2026'da İstanbul'da iki otomobilde yapılan aramalarda 16 milyon 440 bin avro ve 700 bin ABD doları bulunmuştu. Söz konusu dövizlerin o tarihteki kur üzerinden yaklaşık 934 milyon TL değerinde olduğu açıklanmıştı.
Antalya'da bulunan 1 milyar 541 milyon 395 bin TL'nin de eklenmesiyle, ele geçirilen paraların açıklanan TL değerleri üzerinden hesaplanan toplamı 2 milyar 475 milyon 395 bin TL'ye yükseldi.
Öte yandan, ele geçirilen dövizlerin bir bölümünün sahte olabileceği yönündeki tespitler üzerine banknotların miktarı ve kullanımına ilişkin incelemelerin sürdüğü bildirildi.
Yüksek miktarda döviz göstererek güven kazandıkları iddiası
Soruşturmanın, bir kişinin Cumhuriyet Başsavcılığına yaptığı şikâyet üzerine başlatıldığı öğrenildi. Müşteki, kaynağı belirsiz paraların yasa dışı yollarla Türkiye'ye getirildiğini ve ülke içinde transfer edildiğini öne sürdü.
Şikâyetçi ayrıca Mehmet Fatih Tançalan'ın görüntülü görüşmeler sırasında kendisine yüksek miktarda nakit para göstererek güvenini kazandığını ve bu yöntemle kendisinden para aldığını iddia etti.
Hakkında yakalama kararı çıkarılan Hakkı Doğan ise yakalandıktan sonra verdiği ifadede, Tançalan'ın yurt dışından yasa dışı yollarla getirildiğini öne sürdüğü paraların ülke içindeki transferlerinde rol aldığını ileri sürdü. Doğan, bazı kişilere yüksek miktarda döviz gösterilerek para transferi yapıldığı izlenimi oluşturulduğunu iddia etti.
İstanbul'da iki otomobilde milyonlarca avro ve dolar bulunmuştu
Hakkı Doğan'ın paraların saklandığı yerleri göstermeyi kabul etmesinin ardından 26 Eylül'de İstanbul'da iki otomobilde arama yapıldı. Aramalarda milyonlarca avro ve doların yanı sıra suçta kullanıldığı değerlendirilen iki otomobil de ele geçirildi.
İşlemlerinin ardından tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hâkimliğine sevk edilen Doğan, çıkarıldığı hâkimlikçe tutuklandı. Şüphelinin ifadesi ve elde edilen yeni bulgular doğrultusunda soruşturma genişletildi.
Beş ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi
Mehmet Fatih Tançalan'ın yönettiği değerlendirilen yapılanmaya yönelik 6 Ekim 2026'da Ankara merkezli beş ilde eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Operasyonda 10 şüpheli yakalandı.
9 Ekim'de hâkimliğe sevk edilen şüphelilerden İzzet Karataş, Oğuzhan İkiz, Zeynalabedin Tançalan, Ferhat Polat, Nilgün Oya, Ramazan Tuğay, Cemal Kuru ve Ozan Demirel'in tutuklanmasına karar verildi. Fatmanur Tançalan hakkında ise adli kontrol tedbiri uygulandı.
Soruşturma kapsamında daha önce tutuklanan Hakkı Doğan ile birlikte tutuklu şüpheli sayısının 9'a ulaştığı bildirildi. Diğer şüphelilere yönelik incelemelerin de devam ettiği belirtildi.
Para trafiği ve olası mağdurlar araştırılıyor
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada, ele geçirilen nakit paraların kaynağı, transfer yöntemleri, banknotların gerçeklik durumu ve şüphelilerin finansal bağlantıları araştırılıyor.
Sahte olduğu değerlendirilen dövizlerin miktarının belirlenmesi ve şüphelilerin benzer yöntemlerle başka kişileri mağdur edip etmediğinin ortaya çıkarılması için çalışmalar sürüyor.




