Hafız Vali, 'Hafız Kal' yarışmasında Türkiye birincisi oldu Hafız Vali, 'Hafız Kal' yarışmasında Türkiye birincisi oldu

Vatandaşların kredi faiz oranlarındaki yükselişten mağdur olduğu bir dönemde, Vakıfbank ev sahibi olmak isteyenlere müjdeli bir haber verdi. Kentsel dönüşüm kredisi faiz oranıyla ilgili yeni bir paket açıklayan Vakıfbank, evi olmayanlara son fırsat trenini sunuyor.

Vakıfbank Kentsel Dönüşüm Konut Kredisi Faiz Oranı:
Vakıfbank, "6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun" kapsamında, düşük faizli devlet destekli kredi sağlama kararı aldı. Konutlarını yeniden inşa etmek isteyen hak sahipleri ile riskli yapılarda en az 1 yıl oturan kiracı veya sınırlı ayni hak sahipleri bu krediden yararlanabilecek. Kredi paketi kapsamında aylık faiz oranları ise şu şekilde belirlendi:

A sınıfı enerji kimlik belgesine sahip olan konutlar için aylık yüzde 0.71 oranı,
B sınıfı enerji kimlik belgesine sahip olan konutlar için aylık yüzde 0.75 oranı,
Standart enerji kimlik belgesine sahip olan konutlar için aylık yüzde 0.79 oranı.


Kredi Limiti ve Başvuru Süreci:
Vakıfbank, hak sahiplerine faiz destekli kredi olarak en fazla 1.250.000 TL tutarında kredi imkanı sunuyor. Birden fazla bağımsız bölüme sahip olan hak sahipleri için ise her bir bağımsız bölüm için 1.250.000 TL'yi aşmamak kaydıyla toplamda en fazla 3.000.000 TL kredi kullanılabilecek. Kredi başvuruları, Vakıfbank şubeleri üzerinden kabul edilecek.