Peru'da son raporlar, bu yılın ilk yedi haftasında, önceki yıla göre dang humması vakalarında iki kat artış olduğuna işaret etti.

Bakan Yusuf Tekin Öğretmen Mülakatını Anlattı Bakan Yusuf Tekin Öğretmen Mülakatını Anlattı

Hızla Yükselen Vaka Sayıları ve Sağlık Bakanlığının Açıklamaları

Peru Sağlık Bakanlığı, yaptığı açıklamada, bu yıl içinde dang humması nedeniyle 32 kişinin hayatını kaybettiğini, vaka sayısının ise 31,300'e ulaştığını belirtti. 2023 yılının aynı dönemine kıyasla vakalarda belirgin bir artış görülüyor. Sağlık Bakanı Cesar Vasquez, "Ülkemizde yaşanan sıcak hava dalgası ve şiddetli yağışlar, sivrisineklerin üremesi için ideal koşullar yarattı ve bu da dang hummasının daha hızlı yayılmasına yol açtı," dedi.

Dang Hummasının Etkileri

Dang humması, sivrisinekler aracılığıyla bulaşan ve ateş, bulantı, kusma, yorgunluk, vücut ağrıları gibi semptomlara neden olan viral bir hastalıktır. Bu hastalık, özellikle tropikal ve subtropikal bölgelerde yaygın olup, etkili önlemler alınmadığı takdirde hızla yayılabilir.

Peru'da sağlık yetkilileri, acil durum kararının ardından, halkı sivrisinek ısırıklarına karşı korunma yöntemleri konusunda bilgilendirme çalışmalarını yoğunlaştırdı.