Medicana Sağlık Grubu Psikoloji Bölümü Uzmanı Psikolog B. Sümeyra Bilgiç, cihazlardan yayılan ışıkların uyku düzenini sağlayan melatonin hormonunu olumsuz etkileyebildiğine dikkat çekti. Melatonin hormonunun olumsuz etkilenmesi ise, uyku sorunlarına ve dolayısıyla günlük hayatta çeşitli problemlere yol açabiliyor.

Sosyal Medyanın Psikolojik Etkileri: Kıyaslama ve Memnuniyetsizlik

Sosyal medya platformlarında özellikle gençler arasında yaygın olan özenti ve kıyaslama durumu, kendilerinde yetersizlik duygusuna sebep olabiliyor. Psikolog Bilgiç, bu durumun kişilerin hayatlarından memnuniyetsiz olmalarına, depresif durumlara ve kendi yapabileceklerinden uzaklaşmalarına neden olabileceğini söyledi.

Gerçek Hayattan Uzaklaşma ve Asosyalleşme Riski

Uzmanlar, aşırı sosyal medya kullanımının kişileri gerçek hayattan uzaklaştırabileceği, bu durumun yalnızlaşmaya ve asosyalleşmeye yol açabileceği belirtirken, özellikle gençlerde bu durumun daha belirgin olduğu gözlemlendi. Gerçek hayattaki ilişkilerden uzaklaşan gençler, sosyal medya üzerinden aldıkları hazlara daha çok yöneliyorlar.

Kamu ve özel sektör çalışanları ile emeklileri doğrudan ilgilendiriyor! Erken emeklilik, ücretsiz izin,bayram ikramiyesi Kamu ve özel sektör çalışanları ile emeklileri doğrudan ilgilendiriyor! Erken emeklilik, ücretsiz izin,bayram ikramiyesi

Uzmanlardna Tavsiyeler

Psikolog Bilgiç, ailelerle ve gençlerle yapılan çalışmalarda, iletişim becerilerinin arttırılması, kural koyma ve sosyal medya kullanımını azaltma stratejilerinin üzerinde durulduğunu belirtti. Ayrıca, gerçek hayatta hazların artırılması ve sosyal medya kullanımının sağlıklı bir şekilde düzenlenmesi gerektiğini sözlerine ekledi.