Milli Eğitim Bakanlığı tarafından duyurulan sınav takvimine göre Uzman öğretmen ve Başöğretmenlik 2023 yılı sınav tarihleri belli oldu. 

MEB yeni eğitim öğretim yılında öğretmen kadrolarında yapılacak düzenleme için gerekli olan 2023 kariyer basamakları sınav takvimini ilan etti. Başvuru yapmak isteyen adaylar bu takvime göre hareket edecekler. 

Buse Naz Çakıroğlu Üst Üste Üçüncü Kez Avrupa Şampiyonu Oldu Buse Naz Çakıroğlu Üst Üste Üçüncü Kez Avrupa Şampiyonu Oldu

2023 yılında Uzman öğretmen ve Başöğretmen olmak isteyen adayların başvuruları 30 Mayıs -9 Haziran tarihleri arasında alınmıştı.  Başvuruların tamamlanmasının akabinde sınav tarihi için bekleyiş başladı. 
Milli Eğiyim Bakanlığı yetkillerinin açıkladığı 2023 sınav takvimine göre uzman öğretmen ve başöğretmenlik için yazılı sınavlar 19 Kasım 2023 Pazar günü 81 ilde aynı saatte yapılacak.  Her iki ünvan için de aynı gün ve aynı saatte gerçekleştirilecek olan kariye basamakları sınavı için yoğun katılım olması bekleniyor. 
Sınav süreci MEB Ölçme Değerlendirme Genel Müdürlüğü ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenip takip edilecek. 

Söz konusu yazılı sınav 100 sorudan oluşuyor. Öğretmenlerin genel yetek ve bilgi düzeylerini ölçmeyi hedefliyor. 
Sınavda başarılı sayılabilmek için 100 tam puan üzerinden en az 70 puan almak gerekiyor. Bu puanı yakalayan öğretmenler uzman öğretmen ve başöğretmen olma hakkını elde edecek. 

Sınav sonuçlar geçen yıl olduğu gibi 24 Kasım öğretmenler gününde ilan edilecek.